El passat 24 d’octubre es va celebrar el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, un dia que té com a objectiu mobilitzar i sensibilitzar a milions de persones al voltant del món sobre els negatius efectes del canvi climàtic i el greu perill que l’escalfament global comporta per al manteniment de la vida en el planeta. No sols de la vida natural que ens envolta, sinó també de la vida dels propis éssers humans. ASUFIN es va sumar a aquesta data tan assenyalada realitzant la primera sessió formativa sobre Economia Circular a fi de sensibilitzar i conscienciar al consumidor sobre alternatives econòmiques més ecològiques mitjançant sessions formatives.
El programa, subvencionat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, s’està duent a terme amb la col·laboració de REVO Prosperitat Sostenible, una associació que treballa pel desenvolupament de models socioeconòmics que generin benestar social i sostenibilitat ecològica al mateix temps. La sessió formativa, que va poder seguir-se per streaming a través del grup de Facebook ASUFIN de l’associació de consumidors, es va desenvolupar a la ciutat comtal amb un públic disposat a aprendre com, mitjançant el nostre propi comportament de consum, podem ajudar a millorar el món en el qual vivim.
Neus Casajuana, presidenta de REVO Prosperitat Sostenible, es va encarregar personalment d’impartir l’activitat, on es van tractar temes actuals i interessants com la rellevància de la petjada ecològica, les importants diferències entre la taxa de reciclatge i la taxa d’ús, els diferents tipus d’obsolescència programada o com un etiquetatge ecològic en el disseny dels productes pot ajudar els consumidors a prendre decisions més sostenibles. Així mateix, es van comentar les iniciatives que els diferents organismes públics tant espanyols com europeus estan duent a terme per a contribuir al canvi cap a una economia més sostenible. Finalment, es va obrir un temps de debat on els assistents van poder resoldre tots els seus dubtes i inquietuds.
Com a conclusió, la majoria de participants va arribar a la idea que és necessari fomentar una economia del bon viure al servei del benestar de les persones i que sigui compatible i respectuós amb el medi ambient. A més, es va comentar la necessitat de desenvolupar canvis no sols en l’esfera de la producció i la gestió de residus, els principals àmbits dels quals se sol parlar en tractar d’economia sostenible, sinó també en la nostra forma de consum diari i de concebre el futur socioeconòmic que ens espera. Amb tot això, l’Economia Circular és, sens dubte, una incipient alternativa que pot ajudar a satisfer les necessitats de tots dins dels límits del planeta.
Tanca el cercle, recicla, redueix residus i millora les teves finances!
Si ets una entitat interessada a posar en marxa les accions estipulades en l’Agenda 2030 (Feia una Estratègia Espanyola de Desenvolupament Sostenible) i/o un ciutadà/a disposada a conèixer com millorar el Planeta amb els teus actes, posa’t en contacte amb nosaltres info@asufin.com.
Els tallers formatius es publicaran en la nostra web APUNTA’T!